Plan Boutique

Cases

Porta platea eget tincidunt nunc massa sed fermentum felis, vel, egestas nec interdum et scelerisque blandit nunc faucibus et adipiscing diam cursus aenean nulla.

Cases

Hotel Nobel Ameland

Barend Nobel heeft een druk hotel, restaurant en twee proeflokalen. Zijn bedrijf groeide alskool en er kwamen steeds meer medewerkers. Het overzicht werd minder en er ontstondensteeds meer misverstanden. Als ondernemer was hij steeds meer bezig met het oplossenvan problemen en steeds minder met het ondernemen zelf. Er was behoefte aan meer structuur.

Toen de samenwerking met Plan Boutique van start ging was er best even weerstand. Er isheel veel tijd gaan zitten in het helder krijgen van de functieomschrijvingen, de taken enverantwoordelijkheden maar ook in de doelstellingen per afdeling.

Nu dat eenmaal achter de rug is, is er een stuk meer rust in de organisatie. Het is vooriedereen helder wat het serviceconcept is en wat zijn of haar rol daarin is en demedewerkers zijn veel meer gemotiveerd om de doelstellingen van het bedrijf te behalen.

Het geeft Barend rust dat wekelijks met de resultaten wordt meegekeken. Zo kunnen mogelijke problemen veel eerder gesignaleerd en in de kiem gesmoord. ‘Plan Boutique doet zelfs de maandelijkse voortgangsgesprekken samen met mijn Hotelmanager. Dat is ideaal’‘Door de transitie naar moderne horeca ben ik veel minder tijd kwijt met het aansturen vande operatie en kan ik me weer bezig houden met wat ik leuk vind: ondernemen. Bovendien
houd ik zo onderaan de streep een stuk meer over dan vroeger.’

202294030

Hotel Miss Blanche

Hotel Miss Blanche bestaat uit een unieke collectie gerestaureerde (grachten)panden in de binnenstad van Groningen. De kamers en suites zijn gelegen in unieke, historische gebouwen en met De Sigaar beschikt het hotel over een café-restaurant dat herkenbare gerechten van de hoogste kwaliteit serveert.

Samen met Plan Boutique werd een efficiencyslag gemaakt door het moderniseren van systemen, werkwijzen en procedures aan de achterkant, bovendien werd gestart met de herpositionering van Miss Blanche als hét histrorische boutique hotel van Groningen.

Frank la Croix - Het Ruiterhuys

‘Naast het runnen van mijn bedrijf, stond ik ook nog 60 uur per week op de vloer en het was hartstikke druk. Het was niet vol te houden.’ Frank zijn zaak was een groot succes, maar veel gebeurde zonder plan. Daarom moest hij nog veel te veel zelf doen.

 
Samen met Plan Boutique zijn de functieomschrijvingen uitgewerkt en ingevoerd, en worden de belangrijkste cijfers op week, of zelfs dagelijkse basis gemonitord. Het proces liepeigenlijk heel soepen en de medewerkers waren vooral heel blij met meer structuur. Wekelijks ontvangt Frank een overzicht van de reviews van de week ervoor met de belangrijkste punten om op te sturen en een dashboard met de belangrijkste cijfers: inkoop
en kwaliteit op weekbasis en de productiviteit per afdeling per dag. Zo zagen we dat de keuken wat te ruim geroosterd stond op maandagen en konden daar op sturen.

Door strak op de cijfers te zitten en de verantwoordelijkheid neer te leggen bij de medewerkers is het ook in deze tijden gelukt om de loonkosten onder controle te houden.

Hotel Nobel

Barend Nobel heeft een drukbezet hotel, restaurant, 2 proeflokalen én een snel groeiend drankmerk op Ameland. Door samen te werken met Plan Boutique kwam er al snel meer structuur in de zaak.

Elke medewerker kreeg een op maat gemaakte functie omschrijving en er werd gestart met maandelijkse voortgangsgesprekken met elke medewerker. Ook wordt er gewerkt met wekelijkse dashboards en inhoudelijke feedback analyse om de controle op kwaliteit en voortgang te waarborgen.

‘Plan Boutique verzorgt zelfs de maandelijkse voortgangsgesprekken samen met mijn hotelmanager’ zegt Barend. ‘Dat is ideaal’. Zelf kan hij zich zo bezig houden met wat hij het liefste doet: ondernemen!

Annemiek van Wijnen - Brasa Beemster

Annemiek van Wijnen nam Brasa Beemster over in een moeilijke tijd. ‘Ik heb nog geen normaal jaar gedraaid.’ Een lastige arbeidsmarkt, lockdown na lockdown met een flinke prijsstijging als kers op de taart. En dat terwijl Annemiek ambitieus doorpakte en inmiddels een hotel aan het bouwen is boven haar zaak.


‘Heel veel dingen zijn voor mij misschien nieuw, maar heeft iemand anders al een keer opgelost.’ Daarom kan het fijn zijn Plan Boutique meekijkt en in veel gevallen de oplossing heeft.

 
In het opstarten (en groeien) van dit bedrijf is het samenstellen van een goed en loyaal team de grootste uitdaging geweest. Plan Boutique heeft hierin geholpen door een organisatiestructuur aan te leveren met functieomschrijvingen en gesprekken, maar ook door alleprocessen tegen het licht te houden. Samen maakten we een serviceplan waardoor de afstemming van het team veel beter ging en nu de besteding en de kwaliteit flink omhoog zijn gegaan.

 
Na een chaotische periode staat de structuur van de zaak en Annemiek is klaar om uit te breiden. ‘Mede door de begeleiding van Plan Boutique is er rust in de tent en kunnen we verder gaan groeien.’

Het Ruiterhuys

Het Ruiterhuys is uitgegroeid tot een begrip in Noord-Holland. Eigenaar Frank stond, naast het ondernemen, meer dan full-time op de vloer. Dat moest anders.

Samen met Plan Boutique werd een plan opgesteld waarin de verantwoordelijkheden werden verdeeld, vastgelegd en gecontroleerd. Zo konden de medewerkers steeds meer taken van hem overnemen.

‘De resultaten zijn heel goed, en ik ben minder op de vloer. Vaak ben ik nu zelfs een dag vrij! zegt hij. Door wekelijks te monitoren op kwaliteit en de cijfers in de dashboards en de feedback zitten we er bovenop, en de medewerkers kunnen zelfstandig veel meer oplossen.

Zo hebben we ook in het afgelopen jaar de loonkosten en de inkoop onder controle kunnen houden én nog meer gasten blij kunnen maken.

Plan Boutique maakt geweldig horeca management makkelijker

2.3

“De gemiddelde besteding groeide meteen met 30%”

Nita & Wesley - 'T Noorden van Aalten
2.4

“Met Plan Boutique is het in korte tijd gelukt om de organisatie strak te trekken. Nu zijn we klaar om verder te groeien!”

Sander van Brussel - Koks Gemert
2.5

“Onze lunchomzet verdubbelde direct.”

Kiliaan - Café de Sigaar